İçerik Tabanlı Görüntü Erişim Yöntemi ile Fotoğraf Tespiti

2013 yılında Bursa’da düzenlenen “Ulusal Yazılım Kongre ve Sergisi”nde sunulan, Güven Köse, Tuğcem Oral ve Nazlı İkizler Cinbiş ile beraber hazırladığımız makalenin tamamına ulaşmak için burayı tıklayınız…

Günümüzde görsel veritabanlarının genişlemesiyle beraber bu verilerin indekslenmesi ve bu verilere erişim üzerine birçok çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmada, son zamanlarda oldukça yaygın bir araştırma konusu olan İçerik Tabanlı Görüntü Erişimi yöntemi ile geliştirilen ürünümüzden bahsedilecektir. Sorgu olarak verilen fotoğrafların alt seviye özniteliklerinin çıkarılması, indekslenmesi ve internetten çekilen görüntülerle benzerliklerinin karşılaştırılması çalışmanın temel motivasyonunu oluşturmaktadır. Ürünün önemli bir bileşeni olan sayfa getirici modülü ile tüm internet dünyasının taranması yerine alana özgü ve detaylı bir taramanın yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Yanı sıra kullanılan içerik bilgisi ve yöntem sayesinde erişimin, fotoğraflardaki olası kesme, dönme, dönüştürme, renk değişimi gibi problemlerden minimum etkilenmesi sağlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.